Crnogorski
Kolačići

Kolačići

Šta su kolačići?

Kolačići vam štede poteškoće ponovnog unosa određenih informacija u neka područja registracije, pomažu vam isporučiti informacije specifične za sadržaj i prate koji su dijelovi stranice najpopularniji. 'Kolačić' je zapravo datoteka koju naš web poslužitelj ili web poslužitelj jednog od naših pružatelja usluga ili partnera treće strane može poslati na vaše računalo kada pristupite jednoj od naših stranica. Ta se datoteka zatim pohranjuje na vašem računalu.

Koje se vrste osobnih podataka prikupljaju upotrebom kolačića?

Kolačići mogu dobiti informacije koje identificiraju vaše računalo ili preglednik, uključujući ID uređaja, vašu IP adresu i/ili ID oglasa, kao i informacije koje se odnose na vašu povijest pregledavanja. Informacije koje dobivamo korištenjem kolačića mogu se kombinirati s drugim osobnim podacima koji se odnose na vas.

Koje vrste kolačića i drugih tehnologija praćenja koristimo i u koje svrhe?

Naša stranica može koristiti sljedeće vrste kolačića i tehnologije praćenja u sljedeće svrhe: Strogo neophodni kolačići. Strogo nužni kolačići nužni su za funkcioniranje web stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Ovi se kolačići obično postavljaju samo kao odgovor na vaše radnje koje predstavljaju zahtjev za uslugama, poput postavljanja vaših postavki privatnosti, prijave ili ispunjavanja obrazaca. Možete postaviti svoj preglednik da blokira ili vas upozori na ove kolačiće, ali blokiranje ovih kolačića spriječit će rad stranice. Ovi kolačići obično ne pohranjuju osobne podatke.

Funkcionalni kolačići. Funkcionalni kolačići omogućuju našim web stranicama pružanje poboljšane funkcionalnosti i personalizacije. Možemo ih postaviti mi ili davatelji usluga treće strane čije smo usluge dodali na naše stranice. Ako odbijete ove kolačiće, neke ili sve ove usluge možda neće ispravno funkcionirati.

Kolačići izvedbe. Kolačići izvedbe omogućuju nam brojanje posjeta i izvora prometa kako bismo mogli mjeriti i poboljšati izvedbu naše stranice. Ovi kolačići nam pomažu razumjeti kako se naše stranice koriste, primjerice koje su stranice najpopularnije, a koje najmanje popularne i kako se ljudi kreću po stranici. Podaci prikupljeni u ovim kolačićima su agregirani, što znači da se ne odnose na vas osobno. Isključivanjem ovih kolačića spriječit ćete nas da saznamo kada ste posjetili našu stranicu i onemogućit će nam praćenje rada stranice. U nekim slučajevima, ti se kolačići mogu slati našim pružateljima usluga trećih strana kako bi nam pomogli u upravljanju tom analitikom.

Kolačići društvenih mreža. Kolačiće društvenih medija postavlja niz usluga društvenih medija koje smo dodali na stranicu (kao što su Facebook, Twitter, LinkedIn) kako bismo vam omogućili dijeljenje našeg sadržaja s vašim prijateljima, kolegama i mrežama. Ovi kolačići mogu pratiti naš preglednik na drugim stranicama i izgraditi profil vaših interesa. To može utjecati na sadržaj i poruke koje vidite na drugim web stranicama koje posjećujete. Ako ne dopustite ove kolačiće, možda nećete moći koristiti ili vidjeti ove alate za dijeljenje. Ciljanje kolačića. Naši partneri za oglašavanje mogu postaviti ciljane kolačiće putem naše stranice. Te tvrtke mogu ih koristiti za izradu profila vaših interesa i prikazivanje relevantnih oglasa na drugim stranicama. Ovi kolačići ne spremaju izravno osobne podatke, već se temelje na jedinstvenoj identifikaciji vašeg preglednika i internetskog uređaja. Ako ne dopustite ove kolačiće, doživjet ćete manje ciljano oglašavanje.

Web Beacons. Web beacon je dio softverskog koda na web stranici ili u poruci e-pošte koji se koristi za praćenje pregledanih stranica ili otvorenih poruka. Web beacons govore poslužitelju web stranice informacije kao što su IP adresa i vrsta preglednika koji se odnose na računalo posjetitelja. Web beacons mogu se postaviti u online oglase koji dovode ljude na našu stranicu i na različite stranice naše stranice. Web beacons nam pružaju informacije o tome koliko je puta stranica otvorena i koje su informacije pregledane. Web beaconi su također poznati kao internetske oznake, GIF-ovi od jednog piksela, čisti GIF-ovi i nevidljivi GIF-ovi.

Kako naša stranica reaguje na signale web preglednika "Ne prati"?

Određeni web preglednici i drugi programi mogu se koristiti za signaliziranje vaših preferencija Rocheu o tome kako ili mogu li Roche ili treće strane prikupljati informacije o vašim mrežnim aktivnostima. Trenutno Roche ne odgovara na takve signale. Koje mogućnosti izbora imate u vezi s isporukom ciljanih oglasa na stranicama trećih strana?Većina internetskih preglednika omogućuje promjenu postavki preglednika kako bi vas obavijestio kada primite kolačić, što vam omogućuje da odaberete hoćete li prihvatiti kolačiće ili automatski odbiti sve kolačiće. Imajte na umu da to može utjecati na funkcionalnost nekih dijelova naših web stranica. Ako ste prethodno prihvatili kolačiće, možete koristiti te iste postavke preglednika da odbijete takve kolačiće ako se predomislite.